یک DM (مخفف Direct Message) یا پیام دایرکت به فرمی از ارتباط در جهان اینترنت و پلتفرمهای اجتماعی گفته میشود که اجازه میدهد پیامها به صورت خصوصی از یک کاربر برای کاربر دیگر ارسال شوند. خود کلمه دایرکت بهمعنی مستقیم است و به حالتی اشاره دارد که میتوانید یک پیام خصوصی را بهصورت مستقیم برای گیرنده خود ارسال کنید. یک عبارت دیگر که ممکن است به جای DM بشنوید، عبارت PM (مخفف Private Message و به معنای پیام خصوصی) است. کلمه PM در روزگاری نهچندان دور برای صحبت راجع به پیامهای خصوصی شبکه اجتماعی فیسبوک استفاده میشد، اما این روزها کلمه DM رواج و کاربرد بیشتری دارد.
![یک پاکت نامه با لوگوی توئیتر روی آن](https://blog.faradars.org/wp-content/uploads/2021/12/What-is-Drect-Message-AI-2.jpg)
DM در اصل از شبکه اجتماعی توییتر برخاسته است اما در گذر زمان برای توصیف قابلیتی مشابه در دیگر پلتفرمها مانند اینستاگرام استفاده شده است. ناگفته نماند که برخی پلتفرمهای دیگر، مانند سرویس استریم ویدیویی توییچ به سراغ عبارات جایگزین برای پیامهای خصوصی رفتهاند و برای مثال از کلمه «نجواها» یا «Whispers» استفاده میکنند.
اما در هر صورت عبارت دایرکت یا DM رایجترین چیزی است که شبکههای اجتماعی خواهید شنید و برای مثال کاربران مختلف ممکن است بگویند «برای من یک DM بفرست» و برخی کسبوکارها هم برای باخبر شدن از قیمت محصولات خود، شما را به دایرکت خود دعوت میکنند.
چه زمانی از عبارت DM استفاده کنیم؟
یکی از راههای نمایش اینکه در دسترس هستید و حاضر به دریافت و ارسال پیامهای دایرکت از سوی افراد غریبه، این است که در بیو خود در شبکهای اجتماعی مانند توییتر اعلام کنید: «دایرکت باز است». برای مثال خبرنگاران از این تکنیک استفاده میکنند تا قادر به دریافت اخبار دست اول از سوی کاربران گوناگون و غریبه باشند.
![یک پاکت نامه با لوگوی اینستاگرام روی آن](https://blog.faradars.org/wp-content/uploads/2021/12/What-is-Drect-Message-AI-3.jpg)
کلمه DM در اپلیکیشنهایی مانند دیسکورد و Slack هم محبوبیت فراوان دارد. برای مثال زمانی که در حال گفتگو در گروههای عمومیتر و شلوغتر هستید میتوانید به شخصی بگویید «برایم DM بفرست» یا «پیام خصوصی بفرست» و به این ترتیب، مکالمات از نقطهای به بعد به شکلی خصوصی دنبال خواهند شد. DMها ضمنا راهی رایج برای برقراری تعاملات یک-به-یک در فضای کاری به حساب میآیند.
فقط مراقب این باشید که تعبیر شما از رفتن به دایرکت چیست. در بسیاری از اوقات این عبارت به معنای جلب توجه شخصی دیگر با هدف برقراری روابط دوستانه است. اگر رویکردی صحیح در پیش بگیرید، DM ابزاری ارزشمند برای یافتن دوستان تازه خواهد بود. اما مرزی واضح و باریک میان جسور بودن و بیاحترامی کردن وجود دارد.