مهمترین عامل در تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفهای، فراگیری مفاهیم اولیه و سپس کسب تجربه است. بهترین مرجع در زمینه یادگیری طراحی وب، میتواند آموزشهای پروژه محور در زمینه طراحی وب سایت باشد. با انجام پروژههای مختلف حین آموزش، میتوانید تجربه اولیه در زمینه توسعه و آنلاین کردن یک سایت را بهدست آورید. در ادامه بهصورت مرحله به مرحله توضیح میدهیم که برای تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفهای چه مراحلی را باید طی کنید.
گام اول: فراگیری زبان HTML
HTML
مخفف عبارت Hyper Text Markup Language است، که در فارسی به آن «زبان نشانهگذاری ابرمتن» میگویند. از زبان HTML برای ایجاد بدنه اصلی و ساختار کلی صفحات وب استفاده میشود. این زبان با تگ (دستهبندی و برچسبگذاریدر ارائه مطالب سایت) کار میکند و این تگها هستند که مشخص میکنند در صفحه وب از چه عناصری استفاده شده است.
گام دوم: فراگیری زبان CSS
دومین قدم برای کسی که قصد دارد به طراحی وبسایت بپردازد، استفاده از زبان (CSS Cascading Style Sheets). این زبان بهمنظور زیباسازی و فرمدهی به صفحات وب، کاربرد دارد. به کمک CSS میتوانید خصوصیاتی همچون رنگ، فونت، ابعاد، سایز، نحوه چیدمان عناصر و… را در صفحه وب تعیین کنید.
گام سوم: فراگیری زبان جاوا اسکریپت
با تسلط به زبانهای HTML و CSS، قادر به طراحی صفحات وب ایستا (Static) خواهید بود. اما امروزه کاربران بیشتر از سایتهای تعاملی و پویا استقبال میکنند. جاوا اسکریپت، از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی برای پویا کردن سایت بهشمار میرود که از شیوههای مختلف برنامه نویسی پشتیبانی میکند. از این زبان میتوان برای برنامه نویسی سمت سرور (Server Side)، اپلیکیشنهای موبایل، بازی و اپلیکیشنهای دسکتاپ استفاده کرد.
گام چهارم: فراگیری یک زبان برنامهنویسی سمت سرور مثل PHP
برنامه نویسان وب به دو دسته تقسیم میشوند:
- برنامهنویسان سمت کاربر(Client-side): به طراحی ظاهر سایت میپردازند
- برنامهنویسان سمت سرور(Server-side): به پیادهسازی منطق سایت میپردازند
برای داشتن سایتی مفید و سودمند، صرف داشتن طراحی زیبا کافی نیست، سایتها علاوهبر فرم و زیبایی، نیازمند محتوای صحیح و کارآمد هم هستند. سایتها باید بهنحوی طراحی شوند که نیازهای کاربران را بهدرستی اجرا کنند.
در پروژههای بزرگ تحت وب استفاده از یک زبان سمت سرور ضروری است. اهمیت استفاده از یک زبان برنامهنویسی زمانی بهخوبی مشخص میشود که میخواهیم میان کاربر، پایگاه داده و سرور ارتباط برقرار کنیم. با فراگیری php میتوانید اسکریپتهایی برای دریافت اطلاعات از کاربران بنویسید و بعد از پردازش این اطلاعات، آنها را به کاربر برگردانید.